Piratparty

Yes box, jag åker till London på sjörövarkalas den 23:e. Ingen terror då om jag får be.


Jag slår ett slag för P1

Shit, i Ryssland har man passerat bäst-före-datum när man fyller 25. Då måste man flytta till Sverige och gifta sig med en man som tycker att kvinnor ska vara kvinnor om det ska bli någon reda med en. Allt detta lärde jag mig när jag lyssnade på Tendens i P1 idag.

Främlingen

Idag när jag gled in i Lund med bussen tänkte jag först oh yes, det här funkar bra. Solen lyser, Honestly-affischerna är på plats. Sen fick jag syn på en kille i batikbralla och kom av mig. Jag gick in på H&M och frågade expediten om en tjusig kappa som fanns på bild i H&M-tidningen. -Nej, den kappan är en trend så den säljer vi inte här, sa hon. Jag upprepade vad hon hade sagt. Hon reagerade inte. En stark känsla av alienation kom över mig.

På litteraturvetenskapliga institutionen var det i alla fall stora famnen som vanligt. Ingen annanstans i samhället är jävligt slappa människor som jag själv så hjärtligt välkomna som där. Tack för att ni finns. Till den rara studievägledaren: Tyvärr blir det nog aldrig någon C-uppsats, men det känns väldigt tryggt att ha dig i ryggen.

Pain richebröd
"Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut ett färskt bröd ur ugnen."
Ernst Kirchsteiger


Jävla

Bossarna på Uppsala universitet = nördar

Gifflar på Vildis

Jag var i Lund idag och sa hej då till korridor-favvisen Peter som flyttar till Uppsala imorgon. Jag bjöd honom på två gifflar och han sa att allting skulle ordna sig för mig om jag bara gjorde som han sa åt mig. Korridor-Peter är en kille som så att säga tycker att glaset är super-halvtomt en stor del av tiden, så jag var idel öra och gladdes.


Peters plan för Bubi:

1. Göra klart gamla tentor + arbeta (helst inom vården)
2. Flytta till London och bo med coola människor
3. Flytta till Uppsala och bli medlem i Cool Librarians' Society
4. Skaffa tjockare lugg


Bubis plan för Peter:

1. Bli tecknare i tidningar
2. Inte under några som helst omständigheter bli undersköterska
3. Bära mer orange kläder
4. Ha mer liv i rösten
5. Flytta till Stockholm och bli medlem i Cool Opticians' Society

Medan jag väntade på bussen bajsade en fågel mig i huvudet.

IQ fiskpinne

Förlust i Taboo. Satan. Jag är missnöjd med min insats.
Medtävlande: - Det är som ett slott. En som styr kan bo där.
Jag: - Patriciervilla?

Skärpning alltså.
(Det skulle vara palats)

Ett varningens ord

Om du äter rödbetor: Lägg det på minnet! Annars är det lätt att du nästkommande dag får för dig att du har fått mycket allvarlig sjukdom, missfall, etc.

Hello Vildis

Nu blir det korridor i alla fall, även om jag är alldeles för gammal. Tre trappor upp, det är inte normalt, I know. Jag pallar inte med förändring just för tillfället. Helst vill jag som vanligt ha utsikt över parkeringen, Aptiten och Honestlys pappas kiosk. Allt ska vara exakt likadant, förutom att jag numera äger schäslong. Om alla är sjuka i huvudet blir det i alla fall bra blogg-material. Inget kan slå förra korridoren ändå, det var bästa korridoren. Utom vid fest. Då var vi skitdåliga.


Gnäll på gång

Snor snor snor, det är det enda jag duger till.

Jag och Tom tjackade kantareller och rödbetor på Hötorget. Osvensk stämning. Jag kunde inte hitta platsen där Olof Palme blev mördad. Tjockt i skallen hela vägen hem. Sen hörde jag för typ fjärde gången någon som sa att "att tävla i gång är som att tävla i vem som kan viska högst". Jag lackade ur direkt. Kan alla fatta att det skämtet INTE är roligt. Sluta gnälla på gång även om det är helt berättigat. Att gnälla på gång är en super-öppen dörr. Ring "Hallå Skånskan" är ni snälla. Bespara mig detta när jag vistas på våra gator och torg.

Jag var god husmor och bakade två rabarberpajer, fixade med primörer, nös i maten, trivdes med livet och lyssnade på Lunch-Ekot. Tom var ute och joggade och sprang in i Kristian Luuk. Sen bjöd han mig på favorit-långkoket ärtsoppa.

Halv sex åkte jag hem igen. X2000 måste vara det tråkigaste som har hänt människorna sen förra sortens tåg kom. Knutby-boken var en välsignelse i sammanhanget.

Hej Tom, det var jättemysigt hos dig. Tack tack tack, du är så bra.


Banan i Gustavsberg

Nu är det någorlunda röjt här i ungkarlslyan men flugorna lever och har hälsan. Krusan har ett gig som banan i Gustavsberg och jag och Tom ska gå på Moderna muséet. 


Afton på Kungsholmen

Krusan har somnat så jag bossar över fjärrkontrollen = jag kan bestämma att vi ska kolla på fotboll. Krusan ställer sig frågande till alla bananflugor i lägenheten. Det gör INTE jag. Vi skaffade diskhandskar på Netto idag och bestämde att vi skulle städa men jag tappade geisten när jag såg botten av sophinken (en blandning av ostkanter, teblad, matolja och så kallad sopjuice).

FEL FEL FEL

Allting ordnar sig INTE.

Hej då

Nu får det vara nock, nu åker jag till Göteborg. Och sen ska jag och Krusan göra Stockholm osäkert. Hoppas att det blir fint väder så att jag kan använda mina dyra shorts.

Viktigt meddelande till Maria

Maria, du får ABSOLUT INTE köra bil med flip-flops på, det är jättejättefarligt. Flip-flopsen kan trilla av = din kontroll över bilen upphör. Kör alltid barfota.

Ystad, lördag eftermiddag

                 bonad


Semester i skogen med la familla -en sammanfattning

                                                      

 
Tisdag 26/7: Tar X2000 till Mjölby. Ser kändis jag inte kan placera. Blir utkörd från bistron eftersom jag varit förutseende nog att köpa med mig en egen, billig Risifrutti innan jag steg på tåget. Åldras cirka 50 år inom loppet av några sekunder. Det visar sig sitta i hela veckan.

Onsdag 27/7: Blir biten av fästing i benet. Letar hela dagen efter ett sudoku jag började på dagen innan. Pappa erkänner senare att han använt det till en brasa.
                                                       horatius

                                          Ny hedersmedlem i Öppna dörrar

 

Torsdag 28/7: Besöker Vadstena. Lillebror pratar vitt och brett om materia och drar på så sätt till sig
1. Harry M. Hällberg, en excentrisk poet som läser två av sina dikter högt för la familla. Den ena börjar med orden "Jag sitter gränsle över vårtgården". Hans fru är supertjusig och ser ut som Monica Zetterlund.

2. Ladislaus Horatius, skitjobbig vardags-filosof som tydligen drog i nödbromsen på X2000 en gång för att få människor att fundera över varför de hastar genom livet.

 
Ser sol, opera och relikskrin för första gången på tid och evighet. Inga nunnor. Annars bra dag.


Fredag 29/7: Sista delen av Rederiet. Repriseringen fortsätter nästa sommar. Jag lackar ur och Lillebror, som bara har sett ett avsnitt, ringer genast programansvarige på SVT (ett stort tack). Gör det du också.

Börjar hata sudoku.

Lillebror bakar kanelbullar utan att använda plåt. Smöret bränner fast i ugnen. Rökutveckling.

                                          reidar

Lördag 30/7: Börjar komma in i samma perverterade tankesätt som konstruktören till Sommarkrysset i Sydsvenskan. Kanada-sisu = go. Påstår = te. Rest av träd = alaska. Jag älskar att leva tant-liv. Lillebror åker söderut igen.

 

Söndag 31/7: Lyfter stockar. Pappa börjar battla med ugglorna utanför huset på ugglespråk. Efter tio minuters dissande tycker ugglorna att det är dags att sätta ner foten och går till attack ute på verandan.

 

Måndag 1/8: Plockar två liter blåbär och lyfter stockar. Faster kommer på besök. Rensar blåbären och lyssnar på Efva Attlings Sommar-program som handlar om hur hon gått från klarhet till klarhet som fantastisk människa. Blir bitter och tycker att Jante-lagen ska bli inne igen.

 

Tisdag 2/8: Drar till Gamla Linköping och äter chokladbiskvi till ockerpris på Ragnar Dahlbergs kafé. Tar 18.01-tåget till Malmö.

 


August, Marianne + grilltång

Åh, det går att lyssna på xfm på datorn nu! Varannan låt är piss-Oasis, men jag blir så nostalgisk, jag får ont i magen och hjärtat. Nu kan jag höra att det kanske bor en krokodil i East End. Nu kan jag tänka på när jag och baby George hade disco i köket. Och så på att det är världens finaste och bästa Koko ikväll, och att jag är inte där. Satan satan satan. Det är bara att bita ihop.
Här är Sveriges motsvarighet till krokodilen, August som bor i en stupränna i Svedala (lite old news, jag vet, men den här bilden bör spridas):

                               august+marianne

 


Att ha i rockärmen vid kniviga situationer

Kay Pollaks sju gyllene ord är "Det ligger någonting i det du säger." (en gång när Kay blev jagad av en vilsen ung man med yxa och yttrade de sju gyllene orden slutade mannen jaga honom).


hits