Tillvaratagen effekt

Jag har hittat en mobiltelefon på marken. Roberto har ringt fyra gånger. Jag spelar hard-to-get åt ägaren. Roberto ska inte inbilla sig något.

En present

Jag och Rune i min klass har inte haft någon direkt kontakt förut. Men nu har han skickat en ost till mig på Facebook. Var befinner jag och Rune oss efter detta? Är det ok att fråga honom om han vill hjälpa till att flytta ett piano upp till tredje våningen nu i helgen?

DSC00905.JPG


Mjölmat for all

image201
Maria tjänar 10 fempoints genom att steka fyra järn pannkakor på en gång.

Min finaste komplimang någonsin

Sommaren 2006. En utvecklingsstörd man i cykelhjälm bromsar in framför mig på sin mountainbike:
-Hej, jag vill bara säga att du lyser som solen. Man kan bara säga: Tack!
Jag: -Varsågod...
Man: -Men vet du? Du är till och med bättre än solen, för du utstrålar inget farligt UV-ljus.

Bjärred köpcentrum torsdag kväll

bjärred

Matblogg!! Jag testar sushi!

Jag åt sushi. Jag vet inte varför jag gör det. Det är verkligen inget vidare. Sushi kombinerar tre saker jag tycker väldigt illa om: ingefära, pepparrot och utseendet hos rekvisita i David Cronenberg-filmer. Betyg 2 av 5

Medeltidens bästa diss

Det är ett jävla hallå ute på vår gata. Nästan slagge. Jag behöver skulor. Det är för lite skulor nu för tiden.

Det här med att se till att ta gift känns åter igen högaktuellt

Nu har jag sett världens överjävligaste film, Darling. Varning mänskligheten, om ni vill njuta av chipsen och dippen och ha en mysig kväll så se hellre glättiga dratta på ändan-rullen Lilja 4-ever. Det står på omslaget att Darling är en komedi, men det är alltså en skräckfilm. Jag satt i karatedräkt under ett täcke och gömde mig för att jag inte vågade titta. Darling lyckades banka på alla mina ömma punkter med slägga. Allt det läskigaste jag kan tänka mig skildrades (bo i studentkorridor och jobba på McDonalds alternativt vara arbetslös när jag är 61, köpa tårta på min födelsedag utan att någon kommer på besök, inte ha träffat mina barn på ett år för att de skiter i mig, bli lämnad för en yngre man). Det var inte ens en bra film. Nu har i alla fall Anna och Maria lovat dyrt och heligt att jag ska få bo i deras hus om jag blir bostadslös när jag blir vuxen. Uppe i huset, inte i källaren som Bernard. Så hemskt, så hemskt, så hemskt. Jag ser tårtan framför mig hela tiden, med "Bernard 62 år" i gelé. Helt outhärdigt.

Ny termin, ny klass, nya möjligheter!

Idag började skolan igen. Min klass har splittrats och blandats ut med två andra klasser. Man märker ingen egentlig skillnad. I den nya klassen är det en tjej som stickar under lektionen, i den gamla var det en tjej som la patiens. Annars är allt precis som förut. På vägen hem mötte jag Mari. Hon var mycket uppgiven och sa att hon redan har börjat leta efter en utgång som leder upp till taket. Där ska hon stå och skrika "danskjävlar" när hon har tagit examen.

image200
Paparazzi-bild: tjej som stickar något brunt under lektionstid

Min fiende digitaluret

DSC00863.JPG

Exakt 22.14 varje dag börjar den här klockan pipa. Sen piper den i en minut. Det har den gjort det senaste halvåret. Jag vet inte hur man stänger av den. Den är inköpt på något konstigt ställe utomlands och man fick inte med någon bruksanvisning. Kanske en karl vet hur man gör? Det här med att se till att bli gift känns åter igen högaktuellt.

För idag är inte heller någon vanlig dag!

...för idag är faktiskt...

DSC00865.JPG


No poke for you!!

Eller förresten, Lisen Arnell är kompis med någon som heter Pållan Carlsson. Det är inget som bör uppmuntras.

Sak man inte trodde att man skulle få höra när man vaknade i morse

-Gå och lägg dig nu, annars kommer du inte att kunna prestera maximalt på geocachingen imorgon.

Mer material till min offertmapp!

Nu har jag läst hela Carl Troilius-tråden.

Min idol

Åååååh, Lisen Arnell har Facebook! Det rycker i poke-fingret, men jag får inte! Jag får INTE!

hits