Vi hemmabakar!

DSC00862.JPG
Maria och jag har bakat vår första butterkaka och nu tänker vi äta upp rubb och stubb.

Så går beslutsamhetens friska hy i eftertänksamhetens kranka blekhet över

DSC00861.JPG

Igår la jag 59,50 på fyra par steps. Nu sitter jag här med kvittot och funderar över hur jag tänkte. Nog såhär:
Det absolut skönaste som finns måste ändå vara när det drar snålt kring anklarna. Det vet man ju. Speciellt nu när vi går in i september vill man ju gärna ha den där lilla extra glipan mellan strumpa och byxa så att man inte blir alldeles överhettad i höstrusket. Precis så måste jag ha tänkt.

Jag hjälper Säpo

För övrigt är jag mest på Flashback för att jag har hört att Säpo kollar alla som håller till där. Det verkar spännande. Min dröm är att ha en egen offertmapp i Säpos arkiv. För att hjälpa Säpo har jag sammanställt en lista över de trådar jag har varit inne på på Flashback den senaste tiden:

Den stora tråden om Kjell-Henry Dahlberg
Var tog Kajsa Mellgren vägen?
Idol-Cissis sexkarta
Anders Timell -familjens svarta får?
Var finns Helen Wellton idag?
Skvaller om travtränare
Vem är egentligen Bajs-Elvis?
Den enda tråden om Basshunter
Var Silvia oskuld?
Kriminella Sollentuna-kändisar
Brasse Brännström-tråden
Vem har pippat vem i simlandslaget?
Nalle Knutsson adopterar en 30-årig indier
Svenne och Lottas kriminelle son
Vem är komikern som rånats på skor och strumpor av sexliga utanför mongolsk restaurang?

Michael Jacksons död

Vi måste verkligen skaffa tidning. Som det är nu får jag all min information från Flashback. Eftersom internet egentligen inte heller fungerar kommer jag oftast bara till förstasidan i forumet, sen bryts förbindelsen. Idag hann jag se att en av trådarna hette "Michael Jackson död!", sen slocknade allt. Jag gjorde mig beredd på att gå in på Marias rum och triumfatoriskt droppa nyheten. Jag älskar den känslan. Jag minns vilken uppståndelse jag skapade redan som fem-åring när jag var först med att berätta för mamma och pappa att Palme var mördad (jag satt och väntade på Gomorron Sverige som vanligt och var arg för att det var en massa deppmusik istället för han den roliga gubben som vispade på sina trummor. Sen fattade jag att det var stora grejer på gång). I alla fall så dubbelkollade jag det här med Michael Jackson med text-tv och där var det bara nyheter om centerstämman så det var bara att dra sig tillbaka.

Wii are the children

Idag var jag och Maria hos Marias lillebror och spelade Wii hela dagen. Det är lite överskattat. Det roligaste är att göra egna gubbar. Maria har en som heter Old Emo och som är flintskallig och har jättemycket kajal och jag har Naughty Librarian som är full av lärdom och synd. Vi boxades, bowlade och red vårt snabbaste på stickade kor. Sen märkte vi att det hade blivit mörkt och Marias pappa ropade att Björn måste komma och äta. Vi spelade Laser hockey och sköt prick på varandra och Marias pappa kom och tittade till oss och gjorde sin egen gubbe och visade att han fortfarande hängde med och sen gav han oss en skål godis. Jag har nog inte känt mig så ung sen jag och Emma M åt Jippi-kräm och busringde till Heta Linjen (tidigt 90-tal).

image191
Maria och Naughty Librarian

image192
Naughty Librarian visar var skåpet ska stå.

image193


image194
Bråk

image195
Markören tallar på Maria

Skit ska skit ha

Jag tänker inte duscha förrän jag har städat mitt rum. Det är inte mer än rätt. Ingen av oss ska vara finare än det andra. Anna nämnde något om isabellfärg, men jag lyssnar inte på det örat.

Anna

Jag är helt kompis-nykär i min vän Anna. Hon så bra. Igår var vi på Monki. Det är alltid en rolig upplevelse. Först blir Anna helt konfys, sen blir hon förbannad. För Anna är Monki affärernas motsvarighet till Moderna museet. Hon vänder och vrider på kläderna och försöker se vad de föreställer. Ska man ha dem på benen eller huvudet? Hon kollar lite på provrummen som har hål i gardinerna så att man kan se rätt in. Sen säger hon "Jag fattar ingenting" och förbannar dagen då Monki grundades och då vet man att det är bäst att lämna stället.

Det börjar inte riktigt bra

Jag har en fruktansvärd Wii-arm idag. Min bror i sin tur verkar lite bakfull. Det är inte den ideala förutsättningarna för en Ebba och Didrik-utflykt men jag är full av tillförsikt. Om jag bara har med mig Lisen Arnells autograf som en amulett i fickan så kommer inget ont hända oss.

Ebba och Didrik-fans utan gränser

Jag har lyckats sno åt mig lite bredband av grannarna. Detta har jag använt till att skicka ett fanmail till Christina Herrström som har skrivit Ebba och Didrik. Imorgon ska min bror och jag åka på Ebba och Didrik-utflykt. När det kommer till Ebba och Didrik känner vår kärlek absolut inga gränser. När det kommer till Ebba och Didrik kan ingenting stoppa oss. Så imorgon ska vi kolla på Katarinas hus, piren där Kaj Husell sjunger och kiosken där Mårten köper Ebba för en storstrut. Sen ska vi hänga lite utanför den riktige Teofils hus och hoppas att han kommer ut och har mössan uppkavlad över öronen som han brukar. Det kommer att bli underbart.

I love you so, not just philosophically

DSC00856.JPG
Nu har jag kollat på min nya Ebba och Didrik-dvd och gråtit lite för att det är det finaste som har sänts på svensk tv. Nu kan jag sova gott.

Text-tv står när de andra faller

Hela vår lägenhet har hamnat i radioskugga. Internet fungerar inte, det kommer ingen tidning och man får bara in brus på radion. Jag funderar på om det kan vara någon som har kapat våra radiovågor. Någon av grannarna som har tagit över hela fm-bandet och sitter och myser och lyssnar på det kristallklaraste p2 som någonsin hörts, medan jag står i köket och kokar och försöker vinkla antennen åt Jägersro till. Det enda som fortfarande fungerar i huset är text-tv. Söndagkvällen ska jag ägna åt att surfa på Klurifaxen (sidan 510) och gissa gåtor och kolla på svaren med hjälp av dold text-knappen. Sen ska vi samlas ett gäng och spela bingo på sidan 500 och läsa alla dagens namn-hälsningarna och kolla hur många T:n Göran Skoglund på Filmrutan (530) har gett Tatuerad torso.

Bartolomeinatten

DSC00855.JPG
Jag har fått en Ulf Malmros-samling, två sladdar med hanar, en nagellackstorkare som ser ut som en apa och ett rouge med en pung av sammet! Dessutom kom Lilla Melodifestivalen-skivan som har varit försvunnen sen nyår, till rätta. Idag var en fin dag. Tack så mycket, ungdomar.

Nu är det banne mig födelsedag

DSC00854.JPG
Kopparbergs x-tra strong och pluggpiller från Lagerhaus. Tjosan.

För det är ingen vanlig dag!

DSC00849.JPG

Denna dagen -ett hånflin rakt i ansiktet

Det gick inga tåg och ingen metro i Köpenhamn idag så jag GICK till skolan för att få ha min tenta. Kanske 4 kilometer. Rena Afrika. Jag kom en timme försent. I alla fall, när jag hade gått de 4 kilometrarna blev jag underkänd. Läraren var supersnäll, lite som mormor när man spelar TP. Hon sa tex "Menar du egentligen inte precis tvärtom?" ett flertal gånger, men det hjälpte inte.
Sen sa hon:  -Kan du berätta lite mer om ämnessökningsprocessen?
Jag: - Eeeeh...
Läraren:  -Du vet den där kopian med pilar i en cirkel som jag har delat ut?
Jag: -Det känner jag igen lite vagt.

På tåget hem kollade jag lite på min offertmappssamling. Det här är omslaget till min röda offertmapp:

image146

Woahahaha. Lås in mig.

Jag svär

Om jag klarar tentan imorgon lovar jag att börja samla alla skolpapper i offertmappar. De är superpraktiska. Och billiga, bara 8 kr styck. Dessutom tillverkas de i fler färger än iPodar gör.

Bizzo dricker te ur bästa koppen och listar...

...två missförstånd på Brittiska öarna:

1. Prinsessan Diana var världens vackraste kvinna
2. Oasis är världens bästa band

DSC00843.JPG

Snigeln

För ett tag sen såg jag en mördarsnigel som hade krupit tätt tätt intill en hundbajs och liksom skedade med den. Som om den tänkte "Du är avlång, varm och brun, du måste vara en vän till mig." Så nedtryckta i skorna är mördarsniglarna att de inte längre kan skilja på sin egen sort och bajs. Är det inte sorgligt?

Efterlysning: Historien om Någon Annan

Jag har kommit på vad jag önskar mig på min födelsedag. Jag önskar mig ett exemplar av Historien om Någon Annan. Det är en historia som sprids via kopior fikarum Sverige över. Jag har letat på internet, men jag kan inte hitta den. Vad jag vet har ingen ens frågat efter den i Folkminnen. Den går bara att finna i personalrum, ofta skriven med Comic Sans. Berättelsen går ut på att en som heter Alla tror att Någon Annan ska tex diska. Eftersom Alla tror att Någon Annan ska göra det, slutar det med att en som kallas Ingen gör det. Det är en komplicerad men genial sedelärande historia. Just därför kan jag inte minnas exakt hur den är uppbyggd. När jag har lagt vantarna på den ska jag sätta upp den anonymt i vårt kök, sedan tassa in på mitt rum och fortsätta brodera på min "Ordning är trevnad"-bonad.

bonad

Paus

DSC00837.JPG
Jag äter pizza och lyssnar på en
tarmsköljning på P1.

Måns och Mari om sommaren

DSC00821.JPG
Mari lär sig simma. Så himla fint.

Studiedisciplinen sätts på prov

DSC00831.JPG
Där ligger den och frestar och bjuder ut sig. Lockar och pockar. Tvillingarna reser till Afrika. Boken jag egentligen skulle vilja läsa.

Min studiekammare

DSC00830.JPGNågon skulle behöva komma hit med lite feng shui. Kanske ställa en skål levande vatten i kunskapskraftfältet. Annars kommer den här tentan att ta en ände med förskräckelse.

Den gubben går inte

DSC00826.JPG
Jag läser till tentan och någon som heter Reva Basch försöker låtsas att informationssökning är sexigt, men det går jag inte på.

Hjulen är i rullning! Kändis på bloggen i höst!

Jag kan nu avslöja att jag ligger i intensiva förhandlingar med en kändis. En nyhet till hösten här på Bubi kommer att vara att jag och kändisen testar lite olika aktiviteter och sätter betyg på dem. Syftet är enbart att lite av kändisens stjärnglans ska smitta av sig på bloggen så att den blir populär.

Tom har hittat en mycket mystisk post-it-lapp

DSC00822.JPG
Läs mer
här!

Söndagsmorgonrutinen

Yes! Idag hade jag tur. Jag är redan vaken. Det betyder att det är en hel halvtimme kvar tills gudstjänsten börjar på P1. Jag kan hinna äta ett kokt ägg till Godmorgon världen som en annan gammal gubbe. 3 minuter över elva, efter Ekot, stänger jag sedan omedelbart av radion och studsar vidare i livet.

I telefonluren på min arbetsplats

-Hej du, jag sitter här med ett korsord jag inte kan lösa. Vet du någon ö-grabb som heter Sork?

Det positiva och livsbejakande inlägget

Idag ska jag träffa min goda vän Tom för första gången på länge. Kanske ska vi göra något som Tom kallar att "Christoffer Barnekow-bada". Det är när man badar, inte för att det är varmt och skönt, utan snarare för att det är lite kallt och livsbejakande. Sen kanske man tar ett glas vin och känner hur alltings oändlighet väller över en och då sträcker man ut armarna och slänger huvudet bakåt, mot himlen precis som Mikael Nykvist gör på omslaget till den där filmen Underbara älskade. Och sen ger man upp ett Ronja-tjut och sen är den dagen gjord.

image138
Mikael minuterna efter ett Christoffer Barnekow-bad

Till alla mediamänniskor i himmelen och på jorden

Nu ska jag bara stämma i bäcken, sen ska jag skriva något positivt och livsbejakande.
Följande saker vill jag helst aldrig någonsin läsa en krönika om igen (listan är sammanställd tillsammans med den kortlivade men naggande goda Öppna dörrar-bloggen):
 • Mobbare är egentligen osäkra människor
 • Alla vill synas och jobba med media, men vem vill titta?
 • Man kan inte längre få sig en vanlig kopp kaffe
 • Tekniken för oss ifrån varandra
 • Tekniken för oss närmre varandra
 • Fifflet bland makthavarna
 • Det absurda i att ta bilen till gymmet
 • Det absurda i att när man går ut för att lyssna på musik så måste man ha öronproppar
 • Det absurda i att rasister äter pizza och kör japansk bil fast de hatar utlänningar
 • Rösttjänsten på SJ
 • Man får aldrig prata med en riktig människa på telefon längre, det är bara "tryck fyrkant" som gäller
 • Allt kan kallas konst nuförtiden
 • Man behöver inte längre vara bra på något för att bli känd
 • Fallskärmsavtal
 • "Där nere i Bryssel", EU ägnar framförallt tid åt att kolla om gurkor är raka
 • Curlingföräldrar
 • TV uppfostrar barnen
 • Vi köper en massa prylar för att spara tid, trots det har vi mindre tid över än någonsin, hur går det ihop?
 • Man ångrar bara det man aldrig gjorde
 • Öresundsregionen, i Danmark kan man dricka öl mitt på dagen utan att var alkoholist, den danska "hyggen"
 • All denna valfrihet, är vi så fria att välja egentligen?
 • Vi firar jul av fel anledning
 • Sexualiseringen av samhället
 • Skum tomte, bad shorts - om särskrivningar
 • 80-talet är inne!
 • Varför är vi svenskar så stela?
 • Barnen är det viktigaste vi har
 • Njut!
 • Stormen Gudrun- såren som aldrig läker
 • Mobbing-tv
 • Allt är ju cancerframkallande nuförtiden!
 • Foppatofflor är fula

En till som klagar på foppatofflor och vi måste ta lagen i egna händer

image137

Det är öppna dörrar-overload i Sverige just nu. Jag står inte ut. Först en och en halv timme med Ingvar Oldsberg igår och så idag
Mattias Kroon i Metro som tagit fram vassaste pennan och tänkt nytt och fräscht och klagar på foppatofflor. Foppatofflor! Sommaren 2007:s allra allra öppnaste dörr. Gud vad jag är trött på folk som tjatar om foppatofflor. Sen maj förra året har man fått lyssna på deras gnäll. Att klaga på foppatofflor har blivit det nya att klaga på Posten. Inte sedan Lottie Knutsson på Fritidsresor inte fick bli utrikesminister istället för Leila Freivalds efter tsunamin har jag sett svenska folket stå så enat. Kan ni inte bara lugna ner er lite och jobba för att Astrid Lindgren ska få nobelpriset som ni brukade?

En annan sak: Varför har inte Mattias Kroons kollega Therese Svensson fastnat för foppatoffeln egentligen? Den känns väldigt Therese Svensson. Färgfest, ftalater, plastic fantastic och futurism i en skön mix!

Sanningen om Ingvar Oldsberg

Oj oj oj, vilket Jordgubbar med riktig mjölk-Sommarprogram Ingvar Oldsberg körde idag! Han spelade Memories och What a wonderful world och pratade om hur dåligt det var med fjärrkontroll och ketchup och andra moderna uppfinningar och om MTV som är så snett och vint och att nuförtiden får man ju aldrig prata med en riktig människa i telefon, det är bara tryck fyrkant hit och dit. Eller ja, något åt det hållet.

I alla fall så berättade han att han inte gillade realityprogram för de hade ingenting med verkligheten att göra: "Varför kan inte bonde söka EU-bidrag på bästa sändningstid istället för fru?" och sen sa han att om man la honom själv, Kristian Luuk, Kattis Ahlström, Anders Lundin och alla andra folkkära, svenska programledare i en säck och Hyland i en annan säck och sen auktionerade ut säckarna så skulle alla bjuda högst på Lennart Hyland-säcken. Va? Lägga alla folkkära, svenska programledare i en säck? Vad pratar han om? Vem är Ingvar Oldsberg egentligen? Och ska han verkligen finansieras med licenspengar? Svenska folket tror att de känner honom och att han är en fryntlig gammal man, men han har uppenbarligen dolda, mörka sidor som han behöver jobba med.

Jag är dessutom så trött på alla som tjatar om att ingen någonsin kan toppa Lennart Hyland. Kan alla fatta att på Lennart Hylands tid fanns det inga andra människor som ville "jobba med media". Därför var alla tvungna att titta på Hyland. Hyland satt alldeles ensam i TV-huset hela dagarna och trummade med fingrarna och kollade på klockan och väntade på nästa veckas sändning. Alla andra var ute och brukade jorden och längtade efter lördagen då de skulle få sitta ner och pusta ut lite och kolla på Hörnan och äta radiokaka och drömma sig bort och tänka "När jag har tjänat ihop riktigt bra med pengar på att bruka jorden så ska jag banne mig ropa in Lennart Hyland på auktion och lägga honom i en säck. Så att vi får ett slut på det där förbannade lallandet."

image136

Utvärdering av samtal med texttelefon

Igår pratade jag med en döv i texttelefon. Det var lite som chatt but with a twist. Den döve skrev ett meddelande och så satt en okänd kvinna på 50+ och läste upp vad han skrev för mig. Ganska tonlös lät hon. När killen var klar med vad han ville ha sagt skrev han "kom" och då kunde jag säga något som 50+-kvinnan skrev på sin dator så att han kunde läsa det. Jag glömde säga "kom" hela tiden. Innan man la på skulle man säga "klart slut", så att det inte uppstod förvirring.

Jag tycker att texttelefon verkar praktiskt, men jag tycker att man borde kunna skriva anvisningar om hur rösten ska låta på den som förmedlar samtalet, precis som man gör i pjäser. "Skrockar generat", "ska sägas med svärta" eller bara ett vanligt enkelt "*flabbar som fan*" till exempel och så måste den som läser upp skådespela lite. Det hade varit roligt! I övrigt kände jag mig ganska nöjd när jag la på luren. Betyg 3 av 5.

Sydsvenskan snor mina gräv!

Omkretsen-redaktionen har tydligen suttit och facebookat och pokat varandra hela veckan och helt glömt bort kranskommunerna. Inte förrän idag har någon som heter Lovisa Höök äntligen fått tummarna loss och upptäckt jazztobaken i Höllviken. IDAG alltså. Själv var jag på plats redan förra tisdagen och dokumenterade för bloggen. Tyvärr verkar jag inte ha lika stor läsekrets som Sydsvenskan. Helt plötsligt fick Näsets ungdomar nys om vilken guldklimp de satt på. När jag var på Coop och köpte fisk med mandel vid två-tiden fanns det bara ett hål i marken kvar där plantan hade stått. Någon håller helg tidigt den här veckan.

DSC00807.JPG

Sjukdomsinsikt

Nu hör jag hur det låter. Både Henrik Schyffert och majja i Höllviken samma vecka. Och så det här med djuren som bor inne i datorn. Jag håller på att tappa greppet.


Mina screenfriends

Två djur har dött inne i skärmen på den här datorn. Alltså riktiga, livs levande. Förut gick det ena omkring mitt i bilden medan man surfade, men nu ligger det alldeles stilla en bit ifrån sin kompis. Det känns ju lite tomt.

image134

The secret of my success

DSC00799.JPG

Tentaproviant:
 • 4 rutor choklad
 • en smarrig kopp micrad nescafé
 • några centimeter gurka
 • ett stort glas friskt vatten

Hej vad det går

Någon har visst ägglossning

Jag har fått ett argt sms:

"Killar vill ju inte alls bara 'en sak', de vill massa saker. Som att ta det lugnt och mysa, gå försiktigt fram och sån skit. Kärringar, visa lite stake för fasen!"

Höllviken plockar fram ännu ett ess ur rockärmen

Igår var jag nära att cykla på Henrik Schyffert. Han gick mitt i cykelbanan. I Höllviken! Vad han hade där att göra övergår mitt förstånd. Förmodlingen är han väl inblandad i knarkodlingen utanför Konsum. Vilket otroligt konstigt ställe det här är. Mer hallucination än tätort.

Braj, kom och skörda

I Vellinge kommun är friheten inte bara större utan i princip obegränsad. Nedan: cannabisodlingen i rabatten utanför Coop i Höllviken.

DSC00797.JPG


DSC00796.JPG


image128

Drömmen

Just nu kom jag på vad jag drömde. Jag drömde att Monki hade börjat tillverka pipor. De kostade 350 kr. Dyrt för att vara Monki faktiskt.

Gårdagens Metro

Det här hade jag inte bett om.
image129

Konstigt

Man kan undra hur jag lyckades bli så full på tjugo minuter igår. Jag har inte låtsas-stavatfel.

Fest

Mina och jag är på fesy med amreikansk fotbollsspelare och deras blonda fotbollsfruar. Vi skapar oreda genom att dricka 7.2:or istälet för smultroncider! De bkir jhet stressade ! De har aldrig sett på maken Om de hade vetat vad queer betydde hade de´tycktre att vi var queer as fuck!

Här är basen! Man kan känna den med handen.

DSC00792.JPG
Här är basen! Man kan känna den med handen.

Från kära far

Pappa har skickat ett nytt sms i svårtolkad telegramstil:

"Åt ett komma fem kg gädd tillsammans det var gör gott ."


Här sover jag i natt. På Jonnas kontor i Lund. Vi halv tio börja

DSC00789.JPG
Här sover jag i natt. På Jonnas kontor i Lund. Vi halv tio börjar folk jobba, så då är det kanske bäst att jag har stuckit.

Arbetsskada

DSC00787.JPG
Jag och nya sommarjobbaren har skurit oss på senaste Sköna Hem.

Pappas tre sms

Jag älskar min pappa. Han vet inte hur man skickar sms. När man får ett vet man att det är ett hantverk, skrivet helt utan t9, man får upp på displayen. Följande sms har jag fått av min far under min livstid:

1. testar sms!.. Maria ringde nyss


2. hej du klipper fint (en gång när jag klippte gräsmattan för tre år sen)

3. Du är rejäl. Du vet var vapnen finns. (igår)


Prisras på blues

Livet alltså. Det är en riktig sten i skon. Tur att priset på att spela blues gått ner betänkligt.

DSC00777.JPG

hits